Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt kakaowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
200 g mąki pszennej
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
44.1 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
562.8 kJ /
134.5 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt czekoladowy
4 Std.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 Min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 Min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 Min
Krem malinowy
30 Min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Krem michałkowy biały
6 Std. 20 Min