Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

4.7 283 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji

Składniki

  • mąki pszennej
    200 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    30 g
  • proszku do pieczenia (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • jajek
    8
  • cukru
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 134.5 kcal / 562.8 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 44.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...