Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z pianką truskawkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
Ciasto kakaowe
-
6 jajek
-
170 g cukru
-
180 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
50 g oleju
Pianka truskawkowa
-
170 g wody
-
150 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania)
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
bita śmietana do dekoracji
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 16 porcji
Białko
92.6 g
Kalorie
20260.8 kJ /
4839.2 kcal
Tłuszcz
267 g
Błonnik
16.6 g
Węglowodany
528.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada tiramisu
4 Std.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Karpatka
5 Std.
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 Std.
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Kopiec kreta
3 Std. 20 Min
Kopiec kreta z truskawkami
5 Std. 30 Min
Malinowa chmurka
12 Std. 5 Min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Sernik rosa
1 Std. 30 Min
Ciasto leśny mech
3 Std. 20 Min