
Urządzenia i Akcesoria
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
Przygotowanie 1 godz. 40 min
Czas całkowity 48 godz.
16 porcji
Składniki
Biszkopt kakaowy
-
mąki pszennej200 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego30 g
-
proszku do pieczenia (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
jajek8
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Chrupka z białej czekolady
-
migdałów, w płatkach uprażonych uprzednio na suchej patelni50 g
-
płatków kukurydzianych typu corn flakes50 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
oleju15 g
Krem cappuccino na białej czekoladzie
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
kawy rozpuszczalnej, typu espresso lub cappuccino, w proszku3 - 4 łyżeczki
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki400 g
Przełożenie
-
mleka250 - 300 g
-
likieru kawowego50 g
Dekoracja z trufli kawowych
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
kawy rozpuszczalnej typu espresso lub cappuccino, w proszku1 łyżeczka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżka
-
migdałów, w płatkach uprażonych uprzednio na suchej patelni, do dekoracji4 - 5 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.3 kcal /
2449 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
49.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
20.7 g
Sód
204.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska