
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jajek
- 220 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 240 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
- 60 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 727.5 kJ / 173.9 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 72.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Krem kokosowy
15 min
Krem malinowy
20 min