Urządzenia i Akcesoria
Wilgotny biszkopt z olejem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
8 jajek
-
220 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
240 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
-
60 g oleju
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.1 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
727.5 kJ /
173.9 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
25.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.