Urządzenia i Akcesoria
Brokułowa zupa z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
55 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki curry, mielonego
-
500 g wody
-
170 g brokułów tylko łodygi, pokrojone na 2 cm kawałki
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżki płatków drożdżowych
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta chili, mielonego¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
60 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
65 g różyczek brokułu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
374.1 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
1149.1 kJ /
274.7 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min