Urządzenia i Akcesoria
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g warzyw, mieszanych w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu
-
30 g ryżu brązowego
-
1200 g wody
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
30 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku mały
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka syropu klonowego1 łyżeczka syropu z agawy
-
80 g mleczka kokosowego
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżka ziaren sezamu
-
1 łyżka płatków drożdżowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3444.9 mg
Białko
28.5 g
Kalorie
3278 kJ /
783.5 kcal
Tłuszcz
33.3 g
Błonnik
17.8 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Węglowodany
87.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Kalafior tikka masala
30 min