
Urządzenia i Akcesoria
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
warzyw, mieszanych w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu200 g
-
ryżu brązowego30 g
-
wody1200 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonej soczewicy, suszonej30 g
-
cebuli przekrojonej na pół25 g
-
ząbek czosnku mały1
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 szczypta
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)1 szczypta
-
syropu z agawy1 łyżeczka
-
mleczka kokosowego80 g
-
krojonych pomidorów, z puszki150 g
-
ziaren sezamu1 łyżka
-
płatków drożdżowych1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
783.5 kcal /
3278 kJ
Białko
28.5 g
Tłuszcz
33.3 g
Węglowodany
87.3 g
Błonnik
17.8 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
3444.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min