Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
-
150 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
200 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
900 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki octu
-
2 jajka
-
300 g kefiru
-
4 kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 140 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1202.6 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
1696.4 kJ /
405.5 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 min
Zupa bolońska
25 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min