Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g mleka
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 10 - 40 g cukru (patrz wskazówka)
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 jajka
- 320 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 płaska łyżeczka soli
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 663.4 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 214.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lodowe flurry
6hod. 20min
Smażone bułki chińskie
2h 30 min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9h
Chleb na parze
2h 20min
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
15min
Chałwa sezamowa
1 Std. 20 Min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 Std. 30 Min
Bułki na parze
2h 10 min
Jajka w koszulce na Varomie
30 Min
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1h 10min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 Min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40 Min