Urządzenia i Akcesoria
Bułki na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
80 g mleka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 - 40 g cukru (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
320 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 płaska łyżeczka soli
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
214.4 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
663.4 kJ /
158.6 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Smażone bułki chińskie
2 godz. 30 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 godz.
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Fantazje drożdżowe
45 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min