
Urządzenia i Akcesoria
Bułki na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
80 g mleka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 - 40 g cukru (patrz wskazówka)
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
320 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 płaska łyżeczka soli
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
158.6 kcal /
663.4 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
22.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
214.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Turecki płaski chleb
2 godz.
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 min
Kawa latte
10 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.