
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
kalarepy pokrojonej na kawałki130 g
-
rzodkiewek30 g
-
ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki60 g
-
napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)220 g
-
mleczka kokosowego60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli2 szczypty
-
kromki chleba pełnoziarnistego2
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.7 kcal /
1923.3 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
704.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Kombucha
192 godz. 30 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1 godz. 15 min
Rösti (TM5)
40 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min