Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 130 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 30 g rzodkiewek
- 60 g ogórka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 220 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
- 60 g mleczka kokosowego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty soli
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- pieprz czarny, świeżo mielony, do oprószenia
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1923.3 kJ / 459.7 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 704.2 mg
Alternatywne przepisy
Brokułowa zupa z soczewicą
25 Min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 Min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 Min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 Std.
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
20min
Chłodnik arbuzowy
1h 15min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1h 15min
Chłodnik ogórkowy
15 Min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 Min
Sorbet z cukinii i cytryny
8 Std. 10 Min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35min