Urządzenia i Akcesoria
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 2-3 szczypty
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g kaszy bulgur
-
100 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
120 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
2 szczypty papryki wędzonej, mielonej
-
2 szczypty oregano, suszonego
-
2 szczypty czosnku, granulowanego
-
140 g awokado (1 szt.), pokrojonego w 3 mm plastry
-
120 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
80 g jogurtu naturalnego
-
2 szczypty kurkumy, mielonej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1562.9 mg
Białko
14.4 g
Kalorie
2011.4 kJ /
480.8 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
15.7 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 Std.
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 Min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 Std. 35 Min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 Min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 Min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 Min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 Min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 Min