
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 2-3 szczypty
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g kaszy bulgur
-
100 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
120 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
2 szczypty papryki wędzonej, mielonej
-
2 szczypty oregano, suszonego
-
2 szczypty czosnku, granulowanego
-
140 g awokado (1 szt.), pokrojonego w 3 mm plastry
-
120 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
80 g jogurtu naturalnego
-
2 szczypty kurkumy, mielonej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480.8 kcal /
2011.4 kJ
Białko
14.4 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
15.7 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1562.9 mg