
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
wody400 g
-
zielonej soczewicy, suszonej40 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy40 g
-
czarnych oliwek, bez pestek20 g
-
liści sałaty pokrojonych na kawałki6
-
pomidor pokrojony w kostkę1
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
413.1 kcal /
1728.4 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
853.5 mg