Wersje kompatybilne
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 40 g zielonej soczewicy, suszonej
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
-
20
g czarnych oliwek, bez pestek
lub 20 g zielonych oliwek, bez pestek - 6 liści sałaty, pokrojonych na kawałki
- 1 pomidor, pokrojony w kostkę
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1728.4 kJ / 413.1 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 853.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min