Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
240 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
120 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 jajka
-
30 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
852.1 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1021.5 kJ /
244.2 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Placki jaglane
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min