
Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
240 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
120 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 jajka
-
30 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244.2 kcal /
1021.5 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
39.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
852.1 mg