
Urządzenia i Akcesoria
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)50 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej40 g
-
jajko1
-
napoju roślinnego np. kokosowego, owsianego220 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia5 g
-
soli¼ łyżeczki
-
liście szpinaku baby, świeże (ok. 40 g)
-
łosoś wędzony na zimno (ok. 50 g), pokrojony na kawałki
-
tofu, miękkiego naturalnego lub wędzonego (ok. 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę2 plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
601.7 kcal /
2517.5 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
91.1 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
664.7 mg