Urządzenia i Akcesoria
Aljotta (maltańska zupa rybna)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g ryżu brązowego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
451.6 mg
Białko
25.6 g
Kalorie
1140.6 kJ /
272.6 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min