
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
rzodkiewek przekrojonych na pół75 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
czerwonego buraka pokrojonego na kawałki100 g
-
wody650 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
octu1 łyżeczka
-
jajko1
-
kefiru150 g
-
kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 70 g)2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
405.4 kcal /
1696.4 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
850.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min
Kakaowy koktajl z bananem i melonem
5 min