
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
rzodkiewek przekrojonych na pół75 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
czerwonego buraka pokrojonego na kawałki100 g
-
wody650 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
octu1 łyżeczka
-
jajko1
-
kefiru150 g
-
kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 70 g)2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
405.4 kcal /
1696.4 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
850.1 mg