Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 100 g czerwonego buraka, pokrojonego na kawałki
- 650 g wody
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka octu
- 1 jajko
- 150 g kefiru
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 70 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1696.4 kJ / 405.4 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 850.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik z botwinki
1 Std.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50p
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 dk
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30p
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30p
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35p
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30p
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 Min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35p
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40p
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20min