Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
320 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości (2 filety po 100 g)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty rozmarynu, suszonego
-
240 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
240 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
823.1 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
1938.9 kJ /
463.4 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min