Urządzenia i Akcesoria
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
180 g ryżu brązowego
-
4 ząbki czosnku
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
4 łyżki soku z limonki, świeżo wyciśniętego4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
560 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego560 g bobu, świeżego
-
4 łyżki pestek dyni (40 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
938.2 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1816.6 kJ /
434.2 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
62.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 Std.
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 Min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 Min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 Min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 Min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 Min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 Min
Grecka zupa z soczewicy
40 Min