Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni

Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni

4.6 12 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 180 g ryżu brązowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    4 łyżki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1200 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 560 g bobu, świeżego
    560 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 4 łyżki pestek dyni (40 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 938.2 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 1816.6 kJ / 434.2 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 62.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...