Urządzenia i Akcesoria
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
180 g ryżu brązowego
-
4 ząbki czosnku
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
4 łyżki soku z limonki, świeżo wyciśniętego4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
560 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego560 g bobu, świeżego
-
4 łyżki pestek dyni (40 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
938.2 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1816.6 kJ /
434.2 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
62.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min