
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
cebuli30 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżeczka do polania5 g
-
ryżu brązowego50 g
-
białego wina, wytrawnego20 g
-
wody250 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej80 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
oregano, suszonego1 szczypta
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
411.4 kcal /
1721.1 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
61.8 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
764.4 mg