Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
TM6 TM5

Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu

3.1 (18 ocen)

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 30 g cebuli
  • 5 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1 łyżeczka do polania
  • 50 g ryżu brązowego
  • 20 g białego wina, wytrawnego
    lub 20 g wody
  • 250 g wody
  • 80 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta oregano, suszonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1721.1 kJ / 411.4 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
61.8 g
Tłuszcz
12.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
8.2 g
Sód
764.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy