
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
4 łyżeczki oliwy z oliwek
-
1200 g wody
-
560 g bobu, świeżego
-
4 łyżki migdałów, w słupkach (60 g)
-
1 ¼ łyżeczki soli plus 4 szczypty
-
180 g makaronu pełnoziarnistego
-
160 g sera feta pokruszonego
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
481.8 kcal /
2016 kJ
Białko
25.4 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
63.1 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
1292.2 mg