Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
4 łyżeczki oliwy z oliwek
-
1200 g wody
-
560 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego560 g bobu, świeżego
-
4 łyżki migdałów, w słupkach (60 g)
-
1 ¼ łyżeczki soli plus 4 szczypty
-
180 g makaronu pełnoziarnistego
-
160 g sera feta pokruszonego
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1292.2 mg
Białko
25.4 g
Kalorie
2016 kJ /
481.8 kcal
Tłuszcz
19.1 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
63.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min