Makaron z bobem, serem feta i migdałami

Makaron z bobem, serem feta i migdałami

4.4 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1200 g wody
  • 560 g bobu, świeżego
    560 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 4 łyżki migdałów, w słupkach (60 g)
  • 1 ¼ łyżeczki soli plus 4 szczypty
  • 180 g makaronu pełnoziarnistego
  • 160 g sera feta pokruszonego
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 481.8 kcal / 2016 kJ
Białko 25.4 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 63.1 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 1292.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...