
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki oliwy z oliwek
-
900 g wody
-
280 g bobu, świeżego
-
2 łyżki migdałów, w słupkach (30 g)
-
¾ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
110 g makaronu pełnoziarnistego
-
80 g sera feta pokruszonego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
516.7 kcal /
2161.6 kJ
Białko
26.9 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
70.6 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
1444.4 mg