Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki oliwy z oliwek
-
900 g wody
-
280 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego280 g bobu, świeżego
-
2 łyżki migdałów, w słupkach (30 g)
-
¾ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
110 g makaronu pełnoziarnistego
-
80 g sera feta pokruszonego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1444.4 mg
Białko
26.9 g
Kalorie
2161.6 kJ /
516.7 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
70.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 Min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 Std.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 Min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 Min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 Min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 Min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 Min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 Min