Makaron z bobem, serem feta i migdałami

Makaron z bobem, serem feta i migdałami

4.5 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 900 g wody
  • 280 g bobu, świeżego
    280 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 2 łyżki migdałów, w słupkach (30 g)
  • ¾ łyżeczki soli plus 2 szczypty
  • 110 g makaronu pełnoziarnistego
  • 80 g sera feta pokruszonego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koperku, świeżego posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 516.7 kcal / 2161.6 kJ
Białko 26.9 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 70.6 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 1444.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...