Zupa krem z buraków

Zupa krem z buraków

5.0 18 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 150 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 40 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 250 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
  • 60 g śmietanki sojowej plus dodatkowo 2 łyżki
  • 10 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki syropu z agawy
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 914.5 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 642.3 kJ / 153.5 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...