Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

4.1 10 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
  • 160 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 4 jajka
  • 880 g napoju roślinnego np. kokosowego, owsianego
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 łyżeczka soli
  • liście szpinaku baby, świeże (ok. 160 g)
  • łosoś wędzony na zimno (ok. 200 g), pokrojony na kawałki
  • 8 plastrów tofu, miękkiego naturalnego lub wędzonego (ok. 240 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
    8 plastrów sera feta, (ok 240 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1032.2 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 2657.2 kJ / 635.1 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 85.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...