Urządzenia i Akcesoria
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
-
160 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
4 jajka
-
880 g napoju roślinnego np. kokosowego, owsianego
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 łyżeczka soli
-
liście szpinaku baby, świeże (ok. 160 g)
-
łosoś wędzony na zimno (ok. 200 g), pokrojony na kawałki
-
8 plastrów sera feta, (ok 240 g), pokrojonego w 1 cm kostkę8 plastrów tofu, miękkiego naturalnego lub wędzonego (ok. 240 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1032.2 mg
Białko
34.7 g
Kalorie
2657.2 kJ /
635.1 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
85.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min