Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

4.0 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 320 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki
    500 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 400 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
    800 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 204.2 kcal / 854.3 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 25.6 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 541.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...