Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
320 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g pomidorów, pokrojonych w kostkę500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g wody
-
1 ¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej800 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
541.1 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
854.3 kJ /
204.2 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
25.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min