
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
320 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g wody
-
1 ¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
204.2 kcal /
854.3 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
25.6 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
541.1 mg