Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

4.8 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 160 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g krojonych pomidorów, z puszki
    300 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 230 g wody
  • ¾ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
    400 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208.6 kcal / 872.9 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 615.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...