Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek

Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek

4.4 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g wody
  • 160 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 80 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 kromek pieczywa pełnoziarnistego (ok.280 g)
  • 4 ogórki gruntowe (ok. 400 g), pokrojone w słupki
    4 ogórki kiszone, (ok. 400 g), pokrojone w słupki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1259 mg
Białko 18.4 g
Kalorie 1571.6 kJ / 375.6 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 64.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...