Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
160 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
100 g ryżu brązowego
-
200 g wody
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej80 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1335 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2326.1 kJ /
556 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
11.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
66.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min
Ryż z kurczakiem curry
55 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min