Urządzenia i Akcesoria
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
250 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
10 g oleju
-
400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
180 g wody
-
1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g klusek jajecznych, typu "spätzle", świeżych gotowych
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348 mg
Białko
41.7 g
Kalorie
2174.3 kJ /
519.3 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
52.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 godz.
Kurczak Marengo
55 min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Ryż z kurczakiem curry
55 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.