Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
60 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
-
280 g wody
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół30 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
80 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1366.2 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
2034.2 kJ /
486.2 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
51.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min