Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem

Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem

4.6 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 2 jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (ok. 500 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 20 g miodu
  • 2 łyżki orzechów, mieszanych posiekanych, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 270 kcal / 1129.5 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 98.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...