
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
wody750 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kostkę320 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószeniaszczypta
-
jajka dokładnie umyte2
-
zielonego groszku, konserwowego odsączonego (ok. 120 g)8 łyżek
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
367.5 kcal /
1537.7 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
39.1 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
552.7 mg