
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
750 g wody
-
320 g ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kostkę
-
szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 jajka dokładnie umyte
-
8 łyżek zielonego groszku, konserwowego odsączonego (ok. 120 g)
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
367.5 kcal /
1537.7 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
39.1 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
552.7 mg