Kremowa zupa pieczarkowa

Kremowa zupa pieczarkowa

4.6 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 40 - 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 - 25 g cebuli
  • ½ ząbka czosnku
  • 20 g oleju
  • 100 - 130 g pieczarek
  • 50 - 75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 350 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ½ łyżeczki pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g mleka
    100 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 169.4 kcal / 708.7 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 344.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...