
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa pieczarkowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
40 - 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
15 - 25 g cebuli
-
½ ząbka czosnku
-
20 g oleju
-
100 - 130 g pieczarek
-
50 - 75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
350 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mleka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.4 kcal /
708.7 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
344.1 mg