Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
¼ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
⅓ ząbka czosnku
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
10 g oleju
-
100 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
65 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
300 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu, do dekoracjiśmietana, 18% tłuszczu do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
629.7 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
1310.5 kJ /
313.2 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
18.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 Min
Grecka zupa z soczewicy
40 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 Min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 Min
Zupa krem z buraków
45 Min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 Min
Zupa krem z ciecierzycy
30 Min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 Min