Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
-
1 ½ cebuli szalotki (30-45 g), przekrojonej na pół
-
300 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 ½ czubatej łyżki bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1000 g wody
-
220 g marchewki pokrojonej w 5 mm półplastry
-
150 g korzenia pietruszki, pokrojonego w 1 cm kostkę150 g korzenia selera pokrojonego w 1 cm kostkę
-
3 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone3 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
75 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1461 mg
Białko
21.2 g
Kalorie
1383.8 kJ /
330.7 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Zupa bolońska
25 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min