Zupa pomidorowa jak u babci

4.8 4.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • warzyw, mieszanych (np. marchewki, pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
    350 g
  • wody
    1100 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    2 łyżki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • natka pietruszki, świeża (opcjonalnie) posiekana

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76.4 kcal / 319.4 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 796.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...