Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa jak u babci
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki350 g
-
wody1100 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego2 łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu2 łyżki
-
cukru1 łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża (opcjonalnie) posiekana
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
76.4 kcal /
319.4 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
796.5 mg