
Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g selera naciowego z odciętymi końcami
-
250 g ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
-
200 g marchewki z odciętymi końcami
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
3 liście laurowe, suszone
-
2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g wody
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
222.1 kcal /
929.3 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
626.3 mg