Grecka zupa z wołowiną (TM6)

Grecka zupa z wołowiną (TM6)

4.3 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • selera naciowego z odciętymi końcami
    150 g
  • ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
    250 g
  • marchewki z odciętymi końcami
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
    500 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • liści tymianku, świeżych
    2 łyżeczki
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    800 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 222.1 kcal / 929.3 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 626.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...