
Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
selera naciowego z odciętymi końcami150 g
-
ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki250 g
-
marchewki z odciętymi końcami200 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę500 g
-
liście laurowe, suszone3
-
liści tymianku, świeżych2 łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody800 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
222.1 kcal /
929.3 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
626.3 mg