Urządzenia i Akcesoria
Tarta z gruszkami i serem brie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
35 g zimnej wody
-
¼ łyżeczki soli
-
100 - 110 g sera brie pokrojonego w plastry
-
1 gruszka twarda, obrana, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
1 - 2 szczypty tymianku, suszonego1 - 1 ½ gałązki tymianku, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
625.8 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2317.5 kJ /
553.9 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
19.5 g
Węglowodany
52.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min