
Urządzenia i Akcesoria
Tarta ratatouille (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki150 g
-
mąki pszennej300 g
-
wody zimnej, plus 1 łyżka (opcjonalnie)90 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
cukinie nieobrane, z odciętymi końcówkami, w razie potrzeby przekrojone wzdłuż na pół1 - 2
-
pomidory podłużne, całe2 - 3
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych140 - 190 g
-
wody30 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego10 g
-
soli plus 2-3 szczypty½ łyżeczki
-
sera parmezan, tartego (ok. 60 g)½ opakowania
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
689.3 kcal /
2884 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
85.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Sód
840.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 godz. 50 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1 godz. 15 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min