
Urządzenia i Akcesoria
Tarta ratatouille (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki150 g
-
mąki pszennej300 g
-
wody zimnej, plus 1 łyżka (opcjonalnie)90 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
cukinie nieobrane, z odciętymi końcówkami, w razie potrzeby przekrojone wzdłuż na pół1 - 2
-
pomidory podłużne, całe2 - 3
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych140 - 190 g
-
wody30 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego10 g
-
soli plus 2-3 szczypty½ łyżeczki
-
sera parmezan, tartego (ok. 60 g)½ opakowania
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
689.3 kcal /
2884 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
85.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Sód
840.8 mg