Tarta ze szparagami i szynką

4.7 471 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

  • 300 g wody
  • 400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
  • 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g), w plastrach
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 290.4 kcal / 1214.9 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...