Urządzenia i Akcesoria
Tarta ze szparagami i szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
-
300 g wody
-
400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
-
1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g), w plastrach
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
290.4 kcal /
1214.9 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ MAMY
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta ratatouille (TM6)
1 godz. 30 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min