
Urządzenia i Akcesoria
Quiche ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej200 g
-
masła miękkiego, w kawałkach, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy100 g
-
wody50 g
-
soli½ łyżeczki
Przybranie
-
wody400 g
-
zielonych szparagów przekrojonych na pół, dolne części obrane400 g
-
sera ementaler w kawałkach200 g
-
szynki szwarcwaldzkiej (ok. 100 g)8 - 10 plastrów
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
jajka2
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
438 kcal /
1831 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ MAMY
20 Przepisów
Polska
Polska