Urządzenia i Akcesoria
Tarta ze szparagami i szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
-
300 g wody
-
400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
-
1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g), w plastrach
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.1 g
Kalorie
1214.9 kJ /
290.4 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ MAMY
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1sa 15 dk
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1sa 40 dk
Quiche ze szparagami
1sa 35 dk
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1sa 30 dk
Quiche ze szpinakiem i papryką
1sa
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1sa 40 dk
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1sa
Tarta z kurczakiem
1sa 55 dk
Tarta z brokułem i łososiem
1sa 35 dk
Tarta z gruszkami i serem brie
1sa 25 dk
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1sa 45 dk
Tarta z dynią
1sa 40 dk