
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła, solonego pokrojonego na kawałki
- 50 g wody
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
- 500 g wody
- 350 g zielonych szparagów przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
- 100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 438 kcal / 1831 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 20 g