Urządzenia i Akcesoria
Quiche ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła, solonego pokrojonego na kawałki
-
50 g wody
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
350 g zielonych szparagów przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
18 g
Kalorie
1831 kJ /
438 kcal
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min