
Urządzenia i Akcesoria
Quiche ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła, solonego pokrojonego na kawałki
-
50 g wody
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
350 g zielonych szparagów przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
438 kcal /
1831 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska