
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruchy spód
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 szczypty soli
- 75 g wody, zimnej
Nadzienie
- 130 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 200 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki
- 25 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 300 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 20 g rukoli, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min