
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruchy spód
- 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 szczypty soli
- 75 g wody zimnej
Nadzienie
- 130 g sera feta pokrojonego na kawałki
- 200 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki
- 25 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 300 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 20 g rukoli plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 280 kcal / 1172 kJ
- Białko
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Węglowodany
- 16.6 g