
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z brokułem i łososiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy130 g
-
mąki pszennej260 g
-
wody zimnej45 g
-
soli1 łyżeczka
Farsz
-
wędzonego łososia pokrojonego na kawałki80 - 90 g
-
wody400 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na kawałki80 - 90 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki150 g
-
jajka3
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
513.1 kcal /
2146.9 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
20.7 g
Sód
721.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min