Urządzenia i Akcesoria
Tarta z brokułem i łososiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
260 g mąki pszennej
-
45 g wody zimnej
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
80 - 90 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
400 g wody
-
80 - 90 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
3 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
721.4 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
2146.9 kJ /
513.1 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
20.7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min