
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
250 g śliwek małych, wypestkowanych
-
50 g cukru
-
½ - ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
130 g mleka
-
40 g masła pokrojonego na kawałki, plus ½ łyżki miękkiego masła
-
1 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wariant)
-
1 szczypta soli
-
olej do natłuszczenia
-
40 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczki cukru perlistego
-
35 g wody
-
½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
339.9 kcal /
1422.2 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
55.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
44.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska