Ciasto ucierane z morelami

Ciasto ucierane z morelami

4.8 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

Kruszonka
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 75 g mąki pszennej
  • 50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
Ciasto
  • 125 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 140 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 120 g cukru
  • 3 jajka
  • 50 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 6 moreli bez pestek, przekrojonych na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 164.5 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1773.9 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...