
Urządzenia i Akcesoria
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
mąki pszennej260 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki140 g
-
cukru pudru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli2 szczypty
-
zimnej wody30 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki500 - 600 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
goździków, mielonych¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia
-
migdałów, w płatkach2 łyżki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżka
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.4 kcal /
1336.3 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
41.7 mg