Urządzenia i Akcesoria
Tarta z marmoladą pigwową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
150 g cukru
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
1 szczypta soli
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie z pigwy
-
700 g marmolady z pigwy pokrojonej na kawałki
-
70 g brandy70 g słodkiego wina (np. Porto, Marsala)
-
masło do natłuszczenia formy
Tarta
-
1 białko do posmarowania ciasta
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
3448 kJ /
824 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
134 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Agrestowy chutney
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min