Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)

Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)

4.9 109 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 sztuk

Składniki

Kruszonka
  • 50 g mąki pszennej
  • 40 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 40 g margaryny zimnej, pokrojonej na kawałki
Ciasto
  • 2 jajka
  • 200 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
  • 80 g margaryny pokrojonej na kawałki
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • 300 - 500 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek (16 łyżek)
  • 30 g cukru pudru
  • 10 g skrobi ziemniaczanej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 299.9 kcal / 1254.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 53.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 97.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...