
Urządzenia i Akcesoria
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
50 g mąki pszennej
-
40 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g margaryny zimnej, pokrojonej na kawałki
Ciasto
-
2 jajka
-
200 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
80 g margaryny pokrojonej na kawałki
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki soli
-
300 - 500 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek (16 łyżek)
-
30 g cukru pudru
-
10 g skrobi ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
299.9 kcal /
1254.8 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
53.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
97.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska