Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)

Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)

5.0 96 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 sztuk

Składniki

Kruszonka
  • mąki pszennej
    50 g
  • cukru
    40 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • margaryny zimnej, pokrojonej na kawałki
    40 g
Ciasto
  • jajka
    2
  • napoju roślinnego dowolnego, Inka®
    200 g
  • margaryny pokrojonej na kawałki
    80 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • cukru
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    550 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek (16 łyżek)
    300 - 500 g
  • cukru pudru
    30 g
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 299.9 kcal / 1254.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 53.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 97.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...