
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
serka homogenizowanego, waniliowego200 g
-
żółtko1
-
jabłek odmiany Szara lub Złota Reneta, w całości (patrz wskazówka)6
-
cukru1 łyżka
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
368.1 kcal /
1540.3 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
53.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
75.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 godz. 50 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4 godz. 40 min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min