Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Roladki z kurczaka i ryż
-
2 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 200 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
4 plastrów sera żółtego
-
4 plastry szynki gotowanej
-
12 plastrów ogórków konserwowych
-
1200 g wody
-
5 g oleju
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
170 g ryżu długoziarnistego
Sos musztardowy
-
65 g śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej
-
10 g musztardy
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
763 mg
Białko
27.7 g
Kalorie
1515.3 kJ /
362.2 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Drobiowa pieczeń z Varomy
1 godz. 15 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min