![Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/492421de111eddb332da61d33ec67c45/Derivates/46280b998d6a59abb4bdcc13c15ad09db47bca2f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 plastry mięsa wieprzowego, np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- olej, do natłuszczenia
- 250 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 250 g kapusty kiszonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 700 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 250 g kapusty kiszonej, odsączonej (patrz wskazówka)
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
lub koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3611.7 kJ / 863.2 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.3 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1356.3 mg