Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

4.2 111 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • mięsa wieprzowego np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)
    4 plastry
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 łyżeczka
  • olej do natłuszczenia
  • boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
    250 g
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    20 g
  • kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    250 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    700 g
  • kapusty kiszonej odsączonej (patrz wskazówka)
    250 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
    200 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
    koperek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 863.2 kcal / 3611.7 kJ
Białko 43.7 g
Tłuszcz 58.1 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 23.3 g
Sód 1356.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...