
Urządzenia i Akcesoria
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
mięsa wieprzowego np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)4 plastry
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki250 g
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę700 g
-
kapusty kiszonej odsączonej (patrz wskazówka)250 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej200 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
863.2 kcal /
3611.7 kJ
Białko
43.7 g
Tłuszcz
58.1 g
Węglowodany
41.5 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
23.3 g
Sód
1356.3 mg