Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
TM6 TM5

Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

4.2 (75 ocen)

Składniki

  • 4 plastry mięsa wieprzowego, np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)
  • sól, do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • olej, do natłuszczenia
  • 250 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 250 g kapusty kiszonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 700 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 250 g kapusty kiszonej, odsączonej (patrz wskazówka)
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
    lub koperek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3611.7 kJ / 863.2 kcal
Białko
43.7 g
Węglowodany
41.5 g
Tłuszcz
58.1 g
Tłuszcz nasycony
23.3 g
Błonnik
7.7 g
Sód
1356.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy