
Urządzenia i Akcesoria
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
cukinia (ok. 500 g)1
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószeniaszczypty
-
ząbka czosnku½
-
wody120 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu75 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM⅓ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275.8 kcal /
1153.9 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
12.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
230.3 mg