Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

4.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

  • cukinia (ok. 500 g)
    1
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    szczypty
  • ząbka czosnku
    ½
  • wody
    120 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    75 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅓ łyżeczki
    ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
    200 g
  • kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
  • oregano, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 275.8 kcal / 1153.9 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 230.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...