Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

4.6 11 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

  • 1 cukinia (ok. 500 g)
  • szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ½ ząbka czosnku
  • 120 g wody
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • 10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 230.3 mg
Białko 22.7 g
Kalorie 1153.9 kJ / 275.8 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...